Savjeti

20 PRAVILA ZA USPJEŠNO KLAĐENJE:

1. KLAĐENJE NIJE ZABAVA, VEĆ JE POSAO!

Svi koji se klade iz dosade pa da im bude zabavnije ili jednostavno klađanje shvaćaju kao zabavu u velikoj su zabludi. Klađenje je tada isto kao i ići na kavu, kupiti kutiju cigareta i slično, čisti porok i bacanje novca. Ako stavite na papir svaku uplaćenu kunu, pa tako i dobitak vidjet ćete koliko vas ta vaša zabava u stvarsnosti mjesečno košta. Rađe tih 5, 10 kuna stavite svaki dan u šparavac i imat ćete na kraju mjeseca mali đeparac, a ovako taj vaš đeparac popapati kladionica.
U klađenju će uspjet samo oni koji ga čvrsto smatraju poslom te isključivo izvorom zarade, a svaki drugi pristup unaprijed je osuđen na propast.

2. 10 KUNA DNEVNO IZNOSI 3650 KUNA GODIŠNJE!

Ovo pravilo je nadopuna za prvo pravilo.. Morate shvatiti da kladionice žive i vuku svoju miljunsku dobit iz takvih igrača, 5 i 10-kunaša. Nemojte mislit da ćete sa 10 kuna dobit dobitak koji će vam omogućit lagodan život, ili još gore nasjedat na kojekakve "dojave". To je čisto bacanje novca u vjetar. Rađe ga spremite za nešto drugo ili ako se već kladite, stavljajte na stranu pa kada skupite malo više odigrajte samo jednu poštenu okladu, uduplajte ili utrostručite svoj buđet.. Čak i ako ne znate puno o sportu, prepišete parove i na taj način možete i biti u plusu. Sve ostalo je doslovno "porez na budale" na koje kladionice spremno trljaju ruke. 

3. NE KLADITE SE JER NAVIJATE ZA TAJ KLUB

Kladite se glavom, informacijama i zdravim razumom, a ne navijački i onako kako vaše srce to želi :) Objektivnost je bitna stvar u klađenju. Znam da je jako lijepo kada tvoj klub pobjedi i još ti donese nešto novaca na račun, al realno takvih situacija neće biti puno. Nemojte slijepo vjerovati momčadi za koju navijate, takav način klađenja nikako nije isplativ.
Utakmica se analizira iz neutralnog kuta, a sve simpatije koje gajite ostavite sa strane.

4. NAUČITE UPRAVLJATI NOVCEM

Ovo je jako bitno pravilo jer nikada se nemojte kladiti sa novcem koji niste spremni, odnosno novcem kojeg ne smijete izgubiti. Dobro upravljenje novcem jako je bitno kod svakog uspješnog kladioničara. Klađenje nije period od nekoliko dana, tjedna ili mjeseci, pa je stoga vrlo bitno svoju banku rasporedniri ravnomjerno, jer uvijek jedan mjesec ili neki period može biti loš, a vi neće više imat s čime igrat, odnosno vratit izgubljeno. Pa čak i mali broj izgubljenih listića, ako ne upravljate kvalitetno novcem može značiti katastrofu. Odretite si banku, uloge i najstrože se toga držite. Ne dopustite da vas nešto izbaci iz takta pa ulažete više što će mnogo puta završiti kobno.

5. NE TRČITE ZA IZGUBLJENIM NOVCEM

Nemojte igrat popravne.. To se nikako ne isplati, pogotovo kada vam nešto padne, izgubite dosta novaca, ljuti ste i idete uplaćivat još više i vraćat prijašnji ulog. Vruće glave ništa nećete dobit. Popravni će vam nekad i proć, al ćete više puta izgubit i dotuć se od temelja. Kladite se hladne glave, nemojte dopustit da vas neki pad totalno izbaci iz takta i da "izgorite". Padovi su sastavni dio klađenja, i past ćete opet. Izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Prihvatite poraz, a već sutra krenite u nove pobjede.

6. NE KLADITE SE SAMO DA NEŠTO ODIGRATE

Ako vam je dosadno jer nema neke dobre ponude, nemojte igrati bezveze tek toliko da navečer imate što pratiti na txt-u ili na internetu. Bolje je pričekati neko vrijeme, dan, dva, tri, dok se ne nađe dobra ponuda, odnosno pravi parovi. Drugim riječima, birajte svoje najbolje utakmice te ne ulazite u one s neizvijesnim ishodom. Ako čvrsto vjerujete da ćete odigrani listić dobiti, tada imate razlog za okladu, ako pak nemate takav optimistični pogled taj dan, napravite pauzu i ne forsirajte. Isto tako, ako se osjeća zasičenje u vašem klađenju, uzmite odmor. Odmor od klađanja kao i od svega itekako je potreban. Ili stvari neidu po planu, ili vam nedostaje motivacije, otiđite na odmor, napunite baterije i zasigurno će vam se isplatiti.

7. KOEFICIJENTI NISU U REALNOM ODNOSU SNAGA

Koeficijenti se mnogo puta određuju tako da vas zbune. Najbolje bi bilo da kod pregleda ponude pokrijete dio sa koeficijentima, te se na temelju samih parova odlučite za što igrati, šta je po vama najrealnije, a ne kako koeficijenti to nalažu. Puno puta kladionica stavlja nekvu nižu kvotu na parove, a totalno su te kvote nerealne te vas time želi privući da odigrate te događaje. Zicer nije ono šta kladionica nalaže svojim koeficijentom nego je ono u što vi vjerujete. Tečajevi su mišljenja brokera, koji su ljudi kao i mi te naravno da mogu progriješiti.

8. INFORMACIJE SU KLJUČ USPJEHA!

Definitivno najbitnija stvar samog odabira oklada je čim bolja informiranost. Kako biste izbjegli nerealno postavljene koeficijente i tako našli rupe u okladama ili jednostavno izbjegli "minska polja" morate o utakmici znati više nego broker koji postavlja koeficijente. Za to danas postoje već neke stranice koje vam nude velik sadržaj najava i analiza utakmica, a ukoliko ne možete plaćati te podatke, niti ne pratite baš najbolje šta se zbiva u svijetu sporta, za vas je onda dobro posvetiti se jednoj ligi i o njoj znati sve. Na taj način ćete steći veliku prednost u odnosu na brokere koji moraju pratiti sve sportove i natjecanja što je jako teško. Informacije možete nalaziti na službenim stranicama klubova, raznim portalima, novinama zemlje koja prati događanja u klubu (google news) ili pak nekim forumima koji imaju veze sa tim klubovima. Prate se ozljede igrača, kartoni, kemija unutar ekipe, problemi, plaće i sve ostalo.. Recimo za tenis jako puno podataka se može pronaći na ATP I WTA stranicama. Morate voditi brigu o podlozi na kojoj se igra (svaki igrač ima podlogu koja mu najviše odgovara). Generalno igrači iz Španjolske i Južne Amerike znalci su za spore podloge (zemlju), dok su igrači iz Australije ili Amerike specijalisti na betonu. Vodite brigu i o državi u kojoj se igra, domaćini imaju veći motiv. Nadalje, nekome paše ljevak, nekome dešnjak, netko igra dobro protiv servera, netko očajno, a neko pak brani naslov ili bodove pa je i to motiv više.
Sve u svemu čim bolja informiranost, to bolja oklada. Informacije vas stavljaju u prednost nad brokerom, koje se mogu itetako dobro iskoristiti.

9. ODREDITE SI CILJEVE!

Svaki kladioničar mora imati svoj neki cilj, dakle koliko ste spremni ići sa ulozima odnosno koju zaradu očekujete i koju želite ostvariti, dakle morate znati što želite jer bilo što radili u životu, bez cilja nema smisla. Pridržavajte se tog cilja, nema odustajanja, niti nekvih nerazumnih vraćanja novca. Kada si odrdite prioritete, njih se morate najstrože pridržavati. Kada stignete do cilja, spremite novac i iz početka ka sljedećem cilju.

10. PRIPAZITE NA UTAKMICE KOJE SU U BONUS RUBLICI!

Ovo se odnosi na utakmice koje su postavljene u super šansi, HL+, bonus tipovi i ostalo kako već to koja kladionica naziva. Ja inače dosta puta uzmem koji par od tamo, i imam veliku prolaznost, ali i oni rade greške u postavljanju nekog para tamo. Ali u globalu, parove iz te rubrike treba izbjegavati, ili ako već vidimo da je par koji želimo igrat tamo malo proučit tu utakmicu iz razloga jer vam kladionica sigurno neće darivati veću kvotu da vi čim više zaradite :) Tamo se stavljaju utakmice di oni predviđaju iznenađenja, te vas navuku dobrim koeficijentom. Većina utakmica iz takvih ponuda jest stvarno ono šta se treba izbjegavat, al kažem i oni su ljudi, griješe i analizom utakmica nekada možemo i uhvatiti dobar par po boljem koeficijentu.